Northern California OZ House

San Francisco studio Natoma Architects has completed a family residence that consists of intersecting volumes, with connections between its planes of concrete and glass designed to look as minimal as possible.The Oz House is perched on a hilltop in Atherton, California, and is accessed via a winding road. In addition to the main dwelling, the residence features a pool house, guest house and ample outdoor space.The home is composed of intersecting, L-shaped bars, with one balanced atop the other – a configuration that results in cantilevers, bridges and courtyards. Made of concrete and glass, the rectilinear volumes are designed to "twist and fold, cross and loop, bridge and divide".The home is designed to emphasise voids rather than mass. "The building threads and weaves, making holes in things, or making things that make holes in things that are not," the studio said. "These abstract geologies do not impose, but expose, expanding the realm of space and diminishing the role of form."

Source : Dezeen.com

 

http://www.brucedamonte.com/